Tvättdag

Idag kan jag böja mig framåt utan att huvudet sprängs, så jag har gett mig på tvättberget! Tio högar med olika färger/grader blev det! Spännande dag! 


Kommer ju inte hinna allt idag, för så snabb är inte maskinen och torkställningen är inte tillräckligt stor! 

Men jag gör de jag kan ialf :) 


Update jobbansökan

Ja en månad har gått sen jag skickade in ansökan och ansökingstiden gick ut. Så jag har väl i stortsett gett upp hoppet.
 
Föreståndaren blev tillsatt redan innan ansökningstiden gick ut och har upprört en del.
 
Kommande är utklipp ur tidningen Ljusnan. Länk till sidan. 

Struntade i ansökningarna

Nästan två veckor innan sista ansökningsdagen beslutade Ovanåkers kommun att tillsätta tjänsten – utan att titta på resterande ansökningar.

Den 20 december lade Ovanåkers kommun ut sin platsannons hos Arbetsförmedlingen. Kort därefter trycktes den även i lokaltidningen.

I annonsen efterlyste kommunen en föreståndare till ett nytt HVB-hem (hem för vård och boende). Sista ansökningsdagen angavs till den 31 januari 2014.

Enligt individ- och familjeomsorgens verksamhetschef, Monica Liljemark, var det i slutändan ett tiotal personer som sökte tjänsten.

Men trots att de angett sista januari som tidsfrist valde kommunen att tillsätta tjänsten långt innan ansökningstiden gått ut.

I ett offentligt protokoll framkommer att tjänsten utlovades till en person redan den 17 januari.

– Vi valde att ha löpande intervjuer under ansökningstiden. Den person vi erbjöd tjänsten passade perfekt, det var alla inblandade överens om. Eftersom vi inte ville mista honom erbjöd vi honom tjänsten, säger Monica Liljemark.

Tilltaget har emellertid retat upp åtminstone en annan person som sökte tjänsten. Hon tyckte det gick väl fort för kommunen att avfärda hennes ansökan, då avslagsbeslutet kom bara någon dag efter ansökningstidens utgång, och fattade misstankar.

– Jag och säkert många fler har lagt ned mycket tid på ansökningar som troligen inte ens har blivit riktigt lästa, säger hon.

Personen ser mycket allvarligt på kommunens agerande och menar att det riskerar att förvandla platsannonseringar till spel för gallerierna.

– Jag tycker de ska fundera på vad det här sänder för signaler utåt, säger kvinnan.

Monica Liljemark förklarar kommunens handlande med att de är satta under tidspress.

Senast den första juni kräver Migrationsverket att Ovanåkers kommun har kommit i gång med sitt HVB-hem, för att ta emot ensamkommande barn. Dessutom uppger hon att det är svårt att rekrytera kompetent personal till HVB-hem.

Men hur kunde ni veta att det inte skulle komma en ansökan från en ännu bättre kvalificerad innan ansökningstiden gått ut?

– Den risken var vi villiga att ta, säger Monica Liljemark.

Hör det inte till god sed att vänta tills sista ansökningsdagen och granska alla ansökningar innan man anställer någon?

– Det kan man tycka. Men samtidigt tycker jag att man måste ha förståelse för vårt agerande.

Är det här förfarandet vanligt förekommande?

– Det här är inte vanligt, men just i det här fallet blev det så.

 
 
En man vid namn Anders Pommer, som (om mina eftersökningar stämmer) tidigare jobbat som utredare och förhörsledare hos polisen och är bosatt i Västerås fick tydligen tjänsten. Fyller 55 år på lördag. Så grattis! 
 
Om man har intervjuer löpande under ansökningstiden så brukar man ju skriva det i annonsen. 
Vad som hände med övriga tjänster vet jag inte, men eftersom jag inget hört så antar jag att även dom blev tillsatta tidigare. Men då tycker jag ialf att man kan skicka ett mail och berätta att tjänsten är tillsatt, jag har ju suttit på helspänn i dessa veckor och väntat på att telefonen ska ringa. Skittråkigt. 
 
Men ja det är väl bara att ta nya tag och komma igen, skickade in en ansökan igår till socialtjänsten i Bollnäs ang. ett liknande jobb. Fick ialf detta svar från dem: 
 
Tack för din ansökan!

Vi kommer att behandla din ansökan så fort ansökningstiden har gått ut. Vi
hör då av oss med vårt resultat.

Med vänliga hälsningar
Socialförvaltningen
Bollnäs kommun
 
Så här verkar dom ialf vänta in alla ansökningar. Det låter ju bra. Ja bara att hålla tummarna igen då! 
 
Nu har lillan sovit i 1,5 timme, jag ska också lägga mig ner en stund och vila lite innan hon vaknar. 
 

Sjukstuga delux

Jag fick nog värsta influensan, mådde bra i måndags, men sen kom det tillbaka på kvällen, mådde bra på tisdagsmorgonen men sen kom det tillbaka på förmiddagen... Har svettats ur febern i 3 nätter, men den kommer bara tillbaka, och huvudvärken har varit hemsk. Ringde Micke igår em, när han aldrig kom hem, då var det Astor som svarade så då var han där och fixade något, så då bröt jag ihop och började gråta. Stakars Astor... han blev väl helt förskräckt när jag lät sådär, men till mitt försvar så hade jag nyligen slagit huvudet i microluckan och ja jag mådde helt enkelt skit. Och när någon då frågar "Men lilla gumman hur mår du?" Då kan man inte hålla tårarna borta. Inte ofta jag gråter, men denna sjudomsperiod har jag gråtit för minsta lilla. 

Orkade inget igår, lillan var ialf på strålande humör och underhöll sig själv på golvet. Men så hittade hon blommorna som står i hörnet på golvet och det var riktigt kul att ösa ur och smeta ut på golvet, framsteg dock då hon inte åt av det! Tvättade av henne och byggde en mur av vårt gammla vardagsrumsbord. 
 
Astor skickade med Micke en dos starkare alvedon, så jag sov en timme när Micke kom hem och mådde faktiskt mycket bättre efter den stunden. Fick i mig mat och orkade tillochmed göra klart min ansökan på ett annat likande de tidigare jobbet jag sökte (jag ska skriva en update om de jobbet efter detta inlägg tänkte jag).
 
Idag så mår jag bra igen, har fortfarande väldigt ont i huvud och ner i nacken och har väldigt svårt att böja mig ner och plocka upp saker på golvet, så lillans saker får ligga där dom är. Det får vara lite stökigt. Men jag ska plocka lite med det jag orkar sen, ev. slänga in en laddning i tvättmaskinen.
 
 
Såhär ser nämligen vår tvättkorg ut just nu... Jag har inte orkat! Men kanske idag. 
 
I övrigt så blir det inte många knopp gjorda idag, skulle ha följt med Emma till Bollnäs men jag känner att jag behöver vara hemma och vila upp mig, även om jag mår rätt så okej, så blir jag svettig så fort jag gör något ansträngande. 
 
Har några saker att ta tag i, ska maila en kille ang. en felaktig faktura. Vi fick en prisuppgift på ett vattenfilter för att få bort problemet med nicklet, när vi sen får fakturan så är den nästan 5000:- dyrare än vad han har sagt till mig. Så vi betalade in summan han sagt till oss och bestred resterande belopp. Mailade det till honom för 2 månader sen och så skulle han "kolla upp det under dagen och rätta till det", efter de så hörde jag inget mer så jag antog att han hade rättat till det. Men nu för några dagar sedan så fick vi en betalningspåminnelse. Så nu har jag haft ont i magen ända sen den kom, jag trodde att han skulle fixa till det så att det blev som han sa ifrån början. 
Jag är en rätt så konflikträdd person och HATAR att påpeka fel, bestrida saker, göra mig "ovän" med någon.
Då håller jag hellre käften! Ja jag är lite av en fegis kan man säga. 
Men med ett hus som håller på och renoveras, och en och en halv lön (min föräldrapenning är inte mycket att hurra över) så har vi ju så att vi klarar oss och kan leva rätt så gott utan att behöva vända på varje krona. Men vi har ju inte mycket över att kunna spara till oväntade utgifter så 5000:- är ganska mycket pengar då!
Finns roligare saker att lägga dom pengarna på än en koppling till ett vattenfilter. 
Så jag måste ta mig i kragen och maila honom! Jag hoppades verkligen att jag skulle slippa ta detta ända till ARN. 
I övrigt så är rörmokare väldigt dyra, fick fakturan på när dom var hit och fixade när vi blev utan värme och vatten för någon vecka sen, och den fakturan var på typ 4300:- för några timmars pillande. Och då är det ändå efter ROT-avdraget. Helt sjukt.  
 
Nej jag ska ta och röja ihop efter frukosten och börja på nästa inlägg!