Renovering

 Ja sen vi renoverade klart vårt nuvarande sovrum förra våren så har vi inte haft så många stora projekt, Micke har nåtat golvet i stora hallen, alltså täppt igen springorna mellan de stora plankorna med nåtmassa. 
Blev hur bra som helst och hindrar vatten från att tränga ner, väldigt bra nu framöver när detta ska bli vår riktiga hall. Micke började även att renovera fönstrena i sensommras/höstas, men har många kvar! 
 
Det stora projektet nu framöver blir att måla om hela huset! 
 
Jag hämtade broschyrer häromveckan 

Jag älskar den ljusgråa färgen på detta hus, så jag använder det som inspiration inför målningen av Lill-Jonases 
 
Ja vi har väl hela tiden tänkt att vi inte vill ha kvar färgen som är, och tänkte från början ha det vit, men så såg jag det här huset och blev kär, det är ju samma färg på taket som vårt och samma stuk på fönster och formen på huset, så det känns som det kommer passa bra! 
 
Vi får ju båda tillbaka ganska mycket på skatten så det ska gå till målarfärg osv. 
Om vi köper färgen på Colorama i Bollnäs så kommer det bli ca. 20 000:- till hela huset, cykelboden och material (penslar, skrapor osv.)
Micke hörde med sin kompis Robban och det blev inte så mycket billigare att köpa genom hans jobb så då känns det lämpligare att köpa färgen på orten! 
 
Ska ialf bli så kul men väldigt jobbigt att måla om huset, då vi tänker skrapa och måla det själva.
Får hjälp av Mickes kompisar med ställning, så där tjänar vi in en slant! Micke ska prata med honom och höra när vi skulle kunna få hem ställningen så vi vet när vi kan börja på. Jag vill ju göra en planering för att se när vi ska börja och när de olika delmomenten ska vara klara. Och höra med vänner och familj om dom kan hjälpa till dom dagarna. Projektledaren i mig kommer fram när vi ska hålla på med sånt här! 
 
 
Kommer bli så grymt bra med ett nymålat hus!  
 

Tiden bara går!

Micke sov borta 5 nätter förra veckan, så han var borta från tidig måndag till sen lördag så det har varit fullt upp att vara själv med två barn.
Måndagen så kom Lena förbi med Levis och Luna och kikade på lite kläder efter Della. 
Har senaste veckorna sorterat kläder i storlek 62-86, ytterst lite som jag kunde spara till Wille, så resten är i slänga, sälja och skänka högar. Har börjat att lägga upp lite i en Köp och sälj sida på facebook, men shiit vilken tid det tar att först fota alla plagg, lägga upp och skriva texter till, har lyckats sälja kanske en tiondel så jag tänkte hyra ett bord på barnloppisen som ska vara 24 maj och hoppas jag bli av med lite mer då. Dock så tycker jag det är väldigt jobbigt att sälja vissa saker som Della hade när hon var liten, det känns så läskigt hur tiden går så fort!
 
Tisdagen så var jag till Bollnäs och shoppade lite och så hämtade jag Della på förskolan och åkte efter det till Långhed och hälsade på Astor och Helen.
 
Onsdagen så var jag på föräldrautbildning på BVC i Edsbyn, och åt lunch med Emma, hämtade upp Della på förskolan och åkte upp och firade mamma på födelsedagen.
Passade på att kika hur skicket på min gamla lekstuga var och med lite piff så kommer den bli perfekt :D 
 
Jag, mamma och barnen hemma hos mamma på hennes 53-årsdag 
 
 
Min gamla lekstuga, tänk vad mycket kul jag, Emma och Ida har haft i denna

Torsdagen så tog jag en till tripp till Bollnäs då jag fick ett mail om att de var halva priset på rean på Kappahl.
Köpte kläder till barnen som skulle ha kostat 1153:- men jag gav 307,50:- för det. Tjänade 845,50:-  
Fick även tag på en fin present till Ellen. 
 
Fredagen höll vi oss hemma, men åkte in till Alfta på eftermiddagen och köpte godis och glass till fredagsmyset.
Lördagen så höll vi oss också hemma och väntade på Micke som äntligen kom hem!
 
Söndagen så kom Astor och Helen förbi och hälsade på, Astor och Micke byte filter och städa bort nå stora tankar ur jordkällaren under huset. Jag fixade lite inne och Helen la Della och fixade till mina pelargoner som övervintrat på övervåningen. Alla verkade leva. Ska sätta ut dem på glasverandan så fort det blir lite varmare ute på natten.
 
Wille börjar få in lite rutiner på dagarna med lite fastare mat och sovtider och han sover 21.30-06.30 på nätterna. Såå skönt. Idag så somnade han vid 11 på förmiddagen och sover än, han är så duktig liten pojke! 
Della somnade vid 12.30 så jag passar på att röja lite med tvätt och sånt när båda sover.
Skulle verkligen behöva en större tvättstuga och en torktumlare! Har knappt någonstans att hänga tvätten som det är nu. Längtar sååå mycket efter att inreda övervåningen så ni anar inte. Jag ska skriva ett eget inlägg om renoveringsplanerna :) 
 
Ska fortsätta röja lite. Ha en fin dag 
 
 
 

Tindra

 
Hittade en knöl vid Tindras ena juver dagen innan skärtorsdagen, klämde på den och det kom blod ur bröstvårtan, googlade (dumt) och ringde vetrinären direkt. Fick inget svar så jag ringde dagen efter under telefontiden och fick tag på henne. Fick en tid tisdagen efter, den 7 april, och efter hon känt på den så trodde hon att det var en cysta/tumör men för att veta om den är god eller elakartad så måste dom operera bort den innan dom skickar in den på analys. Hon trodde dock att dom den kändes så var den god och även om den var elak så kunde hunden leva många många år ändå! 
Pratade med Helena och hon sa att anledningen till att de inte tar prover på den på plats i kroppen är för att då finns en risk att den sprids. 
 
 
Så nu ska lillfisen opereras den 30 april.  
 
Jag håller tummarna att det går bra och att den är godartad och att min Tindra fina lever många fina år till.