Vilken skit dag!

Började med ett sms från mamma på förmiddagen.
 
(För er som inte vet så ligger farmor på sjukhus i Gävle och har gjort sen i början av december, jag minns inte vad jag skrivit och vill inte skriva så mycket i hänsyn till henne, pappa, hans syskon och hennes andra anhöriga)
 
"Hej, pappa ringde nyss, farmor är dålig". Svarar och frågar vad som är fel, men hon vet inte... 
Jag hann inte ringa upp då för jag skulle precis hoppa in i duschen och sen åka iväg på MVC för kontroll och sen på föräldragrupp. Alla värden hos BM ser jättebra ut (jag ska skriva in dem i senaste "veckorapporten") men när hon ska känna hur bebisen ligger så känner hon inte riktigt om huvudet ligger neråt eller inte, hon är 99% säker att det gör de men vid minsta tveksamhet så måste dom kolla upp det, så hon fixar en tid åt oss i Bollnäs kl 9:45 på måndagen, men jag känner att shiit ska jag vänta och fundera hela helgen och hon ser på mig hur orolig jag blir så hon ringer ner och fixar en tid åt mig på en gång. Hon berättar att om det är så att bebisen ligger med rumpan neråt så måste vi åka till Falun för ett vändningsförsök, som i 25% av fallen funkar, där en läkare utanpå magen puttar och tar i och ska vända på bebisen... Låter inte alls speciellt skönt, så det vill jag ju såklart helst slippa. 
Jag kunde även om jag ville (det hade hon gjort) stå på huvud så kan bebisen förhoppningsvis vända sig själv. 
 
Vi var med på föräldragruppen, och idag så pratade vi om amning, jätteintressant även fast man gjort det tidigare, och sen så åkte vi direkt till Bollnäs för att vid 15.30 få träffa en BM och göra ett ultaljud. Det var en väldigt lång resa till Bollnäs denna gång. Vi får komma in typ 20 minuter efter utsatt tid för rummet var upptaget, BM gjorde ett vanligt UL, men med en stenåldersmaskin, så det syndes knappt vad det var på skärmen, men ialf så ser vi ett huvud neråt och hon kände även på min mage (och det gjorde skitont) och hon kunde känna att huvudet låg neråt, men väldigt långt neråt. Så efter de besöket så kunde vi andas ut. 
 
I väntrummet
 
På vägen till Bollnäs så ringde jag mamma, som hade skickat ett sms om att jag skulle ringa efter föräldrautbildningen, hon berättade att hennes hund Banjo, bara blir elakare och elakare så nu skulle hon ta bort honom idag (hon har funderat på det länge länge) och även om jag inte "gillat" honom, han har alltid varit lite aggresiv och morrat och huggit mot mig några ggr så jag har varit lite rädd för honom, så jag inte riktigt litat på honom, speciellt inte efter han gjorde ett utfall mot Della i höstas, så tyckte jag att det var jättejobbigt! 
Det som är jobbigt också är ju att mammas sällskap försvinner så nu är hon helt ensam där uppe i Voxna. 
Han har ju varit ett bra sällskap, men man kan ju samtidigt inte umgås med någon som är aggresiv och försöker bita en var och varannan dag. Så det var ju rätt beslut men jobbigt ändå och jag grät en skvätt faktiskt. 
 
På vägen hem från Bollnäs så ringer pappa och hälsar att farmor mår bättre men att hon varit väldigt dålig och dom hade ringt på förmiddagen och sagt till pappa systrar att dom förmodligen inte ens skulle hinner ner och säga hej då... men såå skönt att höra att hon mådde bättre då ialf! 
 
Sen så åkte vi till Ida och hämtade upp vår söta lilla dotter.
 
Sen så avslutade vi denna jobbiga dag med att äta på Maxim i Alfta med Emma och Ida. Det var riktigt gott. 
Nu har Micke lagt Della, lr ja det var ett tag sen nu, och vi har krypit ner i sängen och ska kolla på en film så jag ska stänga ner här och göra min karl sällskap under täcket! 
 
Hoppas på en bättre dag imorgon. Och på tal om imorgon så skulle jag egentligen ha jobbat då det är "min" lördag, och jag var faktiskt lite pepp på att jobba men jag ringde dit och hörde efter hur det skulle bli för sist jag jobbade så sa jag "låt passet stå kvar, men om ni kan så leta någon annan, det är ju bäst för både er och min skull, så ni inte står där utan personal om det händer något med bebisen innan" och dom hade gjort om passet lite så jag slapp att jobba så jag kände mig lite besviken efter samtalet men ikväll när jag kom hem och kände mig heelt utpumpad av allt som hänt så kändes det riktigt skönt att veta att jag får vara hemma och ledig imorgon! 
 
(Orkar inte läsa igenom om det är massa stav eller konstiga fel/hopp i texten gör det imorgon, mina ögon går i kors just nu...)
 

Sundsvall

Astor skulle följa med Micke till Sundsvall idag, så igår kväll så låg jag och funderade på om inte jag och Della också skulle följa med, så jag frågade Micke om det var okej och han tyckte att det skulle bli mysigt att ha oss med, även om han inte skulle hinna vara med oss! 
 
Så sagt och gjort så klev jag upp vid 06 och gjorde mig iordning, vid 07 så vaknade Micke och Della och Astor dök upp och vi åt frukost och kom iväg 20 minuter senare än tänkt vid 7:50, men Micke hann på sitt möte med 10 minuters marginal. Jag, Della och Astor åkte vidare, först till ett apotek för att hämta ut en babybox (tänkte tipsa er alla om de som finns att hämta ut i ett annat inlägg) sen så åkte vi till Birsta City för att shoppa. Började på XXL Sport och fritid för Astor skulle prova ett par jaktskor, som han skulle köpa åt Micke i present. Han är ju för underbar den mannen, och sååå himla generös, både med presenter och tid. Sen så åkte vi till IKEA och Astor bjöd på lunch och bar mina grejjer. Jag köpte en lampa till Dellas rum, några ramar, 3-pack saxar, refill till rollern, kylskåpsmagneter. 
Sen tog vi en trip till själva Birsta gallerian, då ville inte Astor gå med oss så vi delade på oss. Jag köpte en jättesnygg lykta på Cervera och 6-pack glas på Lagerhaus (för pappas julklapps pengar)
 
 
 
Till Della köpte jag en klänning på H&M för 30:- en regnmössa för typ 35:- och en handväska för 80:-  på Kappahl.
Och så köpte jag en t-shirt till Micke. Och inget till mig själv (förutom heminredningen då) 
 
Mickes möte drog ut på tiden och sen hade han massa saker att göra i Samsung butiken, så dagen blev lite längre än vi trodde, men det gick faktiskt bra, även om jag där vid 15.30 hamnade i en tröttsvacka. 
Men då tog jag med Astor och Della och bjöd på fika och sen så orkade jag en stund till. 
Vid 17.30 så kom vi därifrån och var hemma ca. 2,5 timme senare, stannade till i Huddik och köpte lite mat på Statoil. När vi kom hem så fick Della lite yoghurt och vi stupade i säng. 
 
En riktigt kul dag! 
 

Välkommen vecka 38

Igår gick jag in i vecka 38 (37+1) 
 
Statistik 93,2% av graviditeten har passerat (261 av 280 dagar)
Jag har 19 dagar kvar till BF 
 
Värden
Ska iväg på kontroll på fredag så jag skriver upp det här efter det...  
 
Barnet
Barnets totala längd är nu ca. 48 cm och det väger ca 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut.
Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. 
 
Mina funderingar
Blev ju ett vanligt inlägg igår så jag hann inte med att skriva detta, för precis när jag tryckt på publicera så ringde telefonen och jag talde med min vän Helena i typ 40-50 minuter. Såå kul att hon ringde. Inte så ofta vi pratar eller ses nu för tiden, vi gled ifrån varann i gymnasiet och sen flyttade jag till Stockholm och hon till Gävle, och där bor hon fortfarande kvar och har precis, eller ja nu var det 3 månader sen, fått en liten flicka. Såå söt. 
 
Igår så mådde jag lite dåligt och var lite rädd att det skulle hända något på natten när Micke var borta, men natten har varit hellugn. Jag låg vaken i lite över en och en halvtimme, mellan 3-4.30 men lyckades till slut att somna om. 
 
Det kommer ibland små molvärkar i "mensmagen" och ryggen/rumpan, men på en skala 0-10 så är dom typ 0,5-1 så det är knappt så dom märks och dom går över på typ 30 sekunder.  
 
Det jobbigaste nu är att få på sig strumpor och klä på Della, jag kan inte sitta på golvet så hemma så sätter jag upp henne på köksön och står och klär på henne. När jag skulle ta på henne mocasinerna idag på förskolan så satt hon i min famn på en stol och jag nåde knappt fram. Så ja jag börjar bli less på den här magen nu! 
 
Som jag skrev igår så var denna natt Mickes sista natt borta innan bebisen kommer. Känns jätteskönt. 
Vill ju gärna ha honom hemma om det händer något på natten. Även om min plan denna gång är att komma iväg på dagen, direkt när jag börjar känna något, för att vara på plats när de riktiga värkarna kommer, för som jag skrivit tidigare så klarar jag inte en likadan resa som den när jag skulle få Della. 
 
Allt hemma är ialf klart, mina och Mickes kläder är packade. Bebisens saker och kläder är packade. 
Babyskyddet står framme, Dellas övernattningsväska är packad.
Jag har skrivit kom-ihåg-listor, till både oss och Della, för jag har ju inte kunna packat allt te.x de saker som vi använder daligen dock så ligger allt packat i varsina necessärer så det ska vara lätt att packa ner när det är dags. Samt så ska kexchokladen och sportdrycken med från kylskåpet (dock måste jag köpa mer kexchoklad för jag har ätit upp två av dem nu på förmiddagen...)
Spjälsäng och vagga är bäddade. Vagnen är inte bäddad, men det finns ingen plats framme för liggdelen då vi använder chassit till Dellas sittdel, så det får vänta till bebisen är hemma. Tror ändå inte att det blir så många promenader hemma första tiden, så de hinner vi sen. 
 
Ja allt känns klart, nu är det bara DU som fattas, lilla hjärtat! Vi är såå nyfikna på vad du är för en liten filur.