Målning av Lill-Jonases dag 10-14

Vi körde igång på lördags morgonen och höll på framåt kvällen. Micke målade de första gråa penseldraget. 
Och sen kom även Astor och han målade cykelbon. Micke målade klart hela området runt sovrumsfönstret på framsidan innan han kom in. 
 
Söndagen var vi "lediga" och åkte till Järvsö på auktion och köpte ett par pardörrar till balkongen som vi hittat på Blocket.  
 
Måndagen så fixade vi lite nere på backen och tisdag-torsdag så hyrde vi skylift. 
Ida var barnvakt måndag och tisdag så då kunde jag hjälpa till och måla, målade bla. dörrarna på glasverandan. 
Men igår och idag har jag inte kunnat hjälpa till mer än med mat, förfriskningar och en jättegod rabarber och hallonpaj. Jag var även till Edsbyn på måndagen och lämnade in bilen för att byta kamrem och hade ett möte på baken ang. sparade till barnen och pratade om att låna för att renovera övervåningen. 
 
Igår på onsdagen, alltså dag 13 av alla dagar vi hållit på så var vi äntligen helt färdig med skrapning och grundning av båda kortsidorna, framsidan blev vi färdiga med tidigare. Så nu har vi "bara" baksidan kvar och Astor tyckte att vi ska vänta med den och jag är benägen att hålla med, för både igår och idag har det varit närmare 30 grader varmt och brännade sol, igår höll gubbarna på tills kl 20.30 tror jag, men idag så gav Astor upp redan kl 14. Men med all rätt. Det är för varmt för att måla. 
 
Så nu efter totalt 14 dagars hela arbetsdagar, sen vi började den 14 maj så har vi hunnit följade:
 
Tvättat och hävt på alg och mögelmedel på hela huset samt taket
Skrapat och grundat framsidan och kortsidorna
Målat ALLT vitt två gånger på framsidan (förutom "offerstocken" längst ner som vi väntar med till sist)
Målat nästan halva huset grått på framsidan
Måla båda farstubroarna vita 
Målat klart hela cykelbon
 
Det har varit såå pilligt att måla runt fönstrena och balkong samt broräckena så det har tagit längre tid än vi trott. Nu är de som sagt klart så nu kommer resterande att gå lite fortare att jobba när det är större ytor.  
Och som jag nämnde längre upp så ska vi nu lägga krut på att måla klart framsida och kortsidorna så spar vi baksidan tills senare i höst när det blir lite svalare väder, det är ju sol på baksidan från den typ går upp till runt 17-18 så den sidan är väldigt beroende av vädret, samt att vi behöver hyra skylift. 
 
Här kommer lite bilder
 
Första penseldraget
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Dom som sålde lär ju ångra sig när ni e klar 😍

2 Helena :

skriven

Ja det var ju jag... 👆

3 Anonym:

skriven

Följ min fotoblogg http://misselizabeth.blogg.se :)

Kommentera här: