Målning av Lill-Jonases dag 7-9

Torsdagen ägnade jag hela eftermiddagen åt att grunda alla trärena ytor på framsidan. 
Ida kom kl 13 och passade Wille och Tindra och Helen tog med Della hem efter förskolan och så fick hon sova där! 
 
 
Fredagen så jobbade Micke på ute och jag var inne med Wille och hjälpte till lite när han sov en vända. Sen åkte jag till Astor och hämtade upp Della och så hämtade vi Matilda i Runemo så hon kunde passa barnen.
Framåt eftermiddagen så kom även pappa förbi och hjälpte till att grunda cykelförrådet. 
 
Pappa grundade hela denna sida själv
 
Efter barnen somnat, Della i soffan av utmattning vid 19.30 då hon inte sovit någon middag, och Wille runt 21 så gick jag ut och grundade klart resten av cykelboden. Vid 22 så gav både jag och Micke upp och gick in. 
 
Lördag, så kom på Helen på sin cykel direkt på morgonen så jag och Micke kunde börja jobba direkt, jag började med att maskera bron och började sedan att måla ett lager täckfärg på fönsterkarmarna. 
 
Precis lagomt till lunch så kom pappa, Emma och Ida och hjälpte till. Vi målade runt de två fönstrena på framsidan, gavlarna på cykelförrådet, glasverandan och räcket på balkongen medans Micke skrapade baksidan, som det nu är mindre än halva kvar på! Det tar sig! 
 
 
 
 
 
Blir riktigt vitt :) 
 
Imorgon ska vi inte göra något mer än att ta det väldig lugnt och planera lite inför fortsättningen, då Astor är sjuk med både gikt och pollen och vi inte fick ihop så mycket folk som kunde hjälpa till så tar det lite längre tid än vi tänkt, så vi kommer inte hinna klart till midsommar som jag hoppats på men vi måste ju försöka ta det lungt och inte jobba på för mycket heller. Är helt slut nu efter dessa dagar, så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu! 
 
 
 

En sak i taget

Ja det här med att göra en sak i taget verkar helt omöjligt... 

Jag är oftast alltid redan inne på nästa projekt när de första knappt börjat och Micke tycker att jag ska koncentrera mig på de jag håller på med, men det går inte. Som just nu, Wille har somnat, hemmet är ett kaos, jag springer igenom alla rum och håller på med småplock, in med en hög i maskinen, gör något annat, plockar fram stolar, slänger in en till hög... inte undra på att det aldrig blir städat eller tvättat när jag hela tiden hittar något annat att göra emellan! 
 
Ta detta med renoveringen av huset, vi hade knappt skrapat en tiondel när jag började fundera på övervåningen och ringde hit en snickare som har kollat på de rum vi behöver hjälp med, kallvinden som ska bli två barnrum och de gamla köket som ska bli ett badrum med tvättstuga. Jag har sååå mycket ideér och funderingar och allt bara snurrar i huvudet! Men förhoppningsvis så ska vi börja på med övervåningen till hösten :D Yeej! 
Jag bara längtar tills att få inreda barnens rum, vårt sovrum, få ett badkar, torktumlare, större plats för en torkställning, göra en tavelvägg i trappen, göra om Dellas nuvarande rum till ett kontor, ha en enormt stor kristallkrona i trappan, ha en stooor garderob i sovrummet. Ja listan är lång... 
 
Rummen till höger på planritningen som jag påbörjat är just nu ett stort oisolerat rum, så det ska vi få hjälp med att isolera, bygga vägg, lägga golv och tak. 
 
Just nu så ser det ut såhär där
 
 
 
Och på dessa bilder under ska det bli badrum (syns längst ner till vänster på planritningen)
Väggen till vänster ska rivas så det blir ett stort rum, längst in där så har det funnits en toalett, så det finns förberett för att dra nya rör osv. Vilken är en liten fördel. 
 


 
Rummet som syns innanför på bilden ovan ska bli mitt och Mickes sovrum (dörren ska dock byggas igen) 
 
Här nedan kommer bilder på hur det ser ut nu... Mot snetaket ska det bli garderober! 
 Sängen är tyvärr inte vår
 
Rummet ni ser till höger ska bli en en liten myshörna med soffa och tv. 
På bilderna nedan ser ni hur det ser ut nu. 
 
 
 
Dörröppningen till höger på bilden ovan ska bort så det ska bli helt öppen samt att det ska tas ut för en dörr till ena barnrummet rakt fram. 
 
Det enda jag inte har en bild på just nu är trappan och hallen ska fixa de... men nu vaknade Wille så jag ska avrunda detta inlägg! 

Dellas avslutning

Idag så hade vi sommaravslutning på Dellas förskola i Centrumkyrkan i Alfta.
Hon var den vackraste av alla (som alla mammor såklart tycker) stod där uppe på scen och tittade lite smått förskräckt ut över alla som satt i bänkarna... hon kollade lite sorgset omkring sig och fick efter en stund syn på sin mamma och pappa, vinkade lite försiktigt och började skruva på sig och la sedan händerna i ansiktet och började snyfta, då tog hennes fröken Malin hennes i knät och då började hon gråta, så blev hon flyttad till sin andra fröken Marita som satt lite längre ner och då tog hon sin chans och sprang till oss, var först påväg upp i min famn, men såg sen Matilda på raden bakom så då kröp hon upp i hennes famn istället, sen kröp hon över till Wilmas famn och där somnade hon och sov sig igenom hela tiden i kyrkan. Vaknade lagomt till fikan! 
 
Inzoomad och beskärd bild då jag inte ville ha med resten av hennes kamrater på bild utifall någon inte vill de...
 
Sen så körde vi en liten fotosession efter vi kom hem när solen äntligen visade sig lite!

 
 
 
 
Trött lillsötan 
 

Enda bilden jag knäppte på Wille så jag får väl bjuda på den då, fast han är suddig och jag inte är så nöjd med mig!