Målning av Lill-Jonases dag 4-6

Micke körde skrapning själv på fredagen för jag hade barnen. Vi var dock ute och hjälpte till de vi kunde jag och Della, medans Wille sov. 
 
 
 
Lördagen så kom Astor, Martti och Antti förbi och hjälpt till, sen grillade vi på kvällen och pojkarna gick ner till bastun! Söndagen var det Mors dag och 7-årskalas för Holger så då blev det inte mycket gjort, Micke var ute en sväng på eftermiddagen när vi kommit hem! 
 
Vi har nu baksidan och lite på den östra sidan kvar. Det tar sjukt lång tid att skrapa. 

Nästa helg så blir det inget gjort då Micke ska på svensexa på lördagen (detta är skrivet i efterhand så jag törs nämna det) och på söndagen så har vi avslutning för Della i kyrkan. 
 
Så helgen 13-14 juni blir nästa stora satsning. Micke och förmodligen min pappa och Astor kommer börja redan på fredagen så blir det fullt ös i helgen men skrapningen som är kvar samt även grundning och målning, om vädret tillåter, det är olika bud från dag till dag tycker jag!
Sen helgen efter det så är det ju midsommar och veckan efter så får Micke semester så den veclan och helgen har vi planer på att åka iväg på en husvagnssemester, men vi får se hur det blir, vill ju gärna ha huset klart också... Så det känns som det är viktigast!  

Trotsålden?

Della har förvandlats till en liten nej-sägare som sparkar, skriker och slås om hon inte får som hon vill/det inte går på hennes sätt/som hon tänkt sig... 
Hon har haft någon sån här period tidigare, men då har det gått över på 3-4 dagar, denna gång så började de i lördags-söndags, så ännu har bara 5-6 dagar gått och imorse så var hon på mycket bättre humör (förutom vid tandborstningen, men den är jämt en kamp) men hon var lite mammig vid lämning på förskolan, men det gick bättre att lämna idag än igår.
 
Lollo hade lagt upp en länk igår Så överlever ni trotsåldern som jag läste och det stämmer in väldigt mycket, kändes skönt att läsa för att veta att det är något som dom måste/ska gå igenom och lite verktyg för att göra det så behagligt som möjligt så nu känns det lite lättare att gå igenom det. 
Önskar dock att Micke inte var bortrest just nu... tisdagskvällen så somnade barnen inte förns 22.15-22.30 men går så somnade de redan 21.00-21.15 båda två så jag fick tom. lite egentid på kvällen, då jag hängde tvätt och uppdaterade bloggen. 
 
För att underlätta när Micke är borta så får Della sova i vår säng, för då kan jag amma och läsa/lägga henne samtidigt :) Mysigt att ha henne med och jag vill inte att hon känner sig utanför när det gäller Wille. 
Hon vill ha mycket närhet den tjejen och speciellt när hon ska sova. 
 
Igår morse så vägrade hon att bli buren samtidigt som Wille, men imorse gick det hur bra som helst, så det är väl olika från dag till dag antar jag! 
 
Fantastiska fina lilla tjej, som blir sååå stor! 
 
Vi var ute och lekte igår efter förskolan, de bästa sätet att få henne ur bilen, häromdagen så fick jag bära hennes skrikandes in, hon gungade, åkta rutchkana och blev sååå glad när jag öppnade locket till hennes nya sandlåda. 
 
Hon lekte så fint
 
Jag och lillebror tittade på, Wille passade även på att äta mellanmål ute i friska luften 
 
Men sen skyndade vi oss in, och kom precis in innan det började ösa ner! 

Min födelsedag

Idag fyllde jag 31 år, ville inte fira så stort så det blev bara de närmsta. Jag gjorde två smörgåstårtor och Helen en fransk marängtårta som jag garnera med lila grädde (tog saft från blåbärena) och blåbär som Astor plockade förra året! 
 
Fick väldigt fina presenter: 
 
En rottingfåtölj och en blomma av Astor och Helen 
Pengar av pappa
Presentkort på Salong Stil av mamma 
Tre uteblommor, en kruka med minirosor och en flaska svartvinbärssaft av mormor 
Två trisslotter av Emma och Ida (Vann 60 kr på ena 😉) dom skulle köpa nå mer 😛
Mickes present var slut... så jag fick en bluetooth högtalare sålänge! 
 
Jätteskön att sitta i, kommer bli perfekt på glasverandan och inte för att vara girig men jag skulle vilja haft en till likadan, så jag och Micke har en varsin där ute... får leta en tills han fyller år ;)