Lösningen på vattnet

Jag har ju skickat in till tre olika företag för att få förslag och offert på vattenrening/filter. Ett har svarat! Ett har jag ringt och dom bad mig skicka in på nytt men över en vecka till (efter att ha väntat en vecka innan jag ringde) så har jag inte hört något! Ringde Niklas vår kontakt på Blomkvist rör i mitten av förra veckan, för att höra offert på att borra nytt, han bad mig att skicka in vattenanalysen så skulle han skicka dem vidare till en kille på ett företag som sysslade med sådant men jag  hörde inget så jag skickade ett nytt mail i början av denna vecka och då gick det undan! Han mailade mig på onsdagen och ringde sen på torsdagen och berättade att han talat med killen och han/dom hade ett förslag på ett filter som tog bort nicklet samt hjälpte till att reducera även de andra grejerna som var men som var tjänligt med anmärkning! Kostade 16 000kr + arbete, tog ca. 4 timmar, så runt 2400kr minus rot, så 1200kr. Plus att barken i filtret ska bytas ca. 1 gång per år för 1000kr. (Kan bli en gång halvåret, efter ett och ett halvt år eller tom vart andra år, beroende på hur mycket lort som fasnar) 
Låter lite bättre med ett filter än 4 stycken för närmare 31 000kr plus arbete! (Som ändå inte hjälpte mot nicklet, i de förslaget ingick nämligen ett filter som satt under diskhon så endast dricks/hushållsvattnet skulle bli bra, inte dusch samt kranen i badrummet) 
Och det låter bättre än att borra efter nytt vatten för 50-70 000kr (ev. ännu dyrare) och så är det inte säkert att det blir bra ändå! 
Niklas och killen han talade med trodde nämligen att det kom från sågen, då de förr i tiden behandlade virket med massa olika farliga/giftiga medel för att det inte skulle ruttna och då är det stor sannolikhet att det även finns i grundvattnet i berget! 

Företaget lämnade även en garanti på filtret vilket innebär att om det inte uppnår önskat resultat på ett nytt prov så tar dom tillbaka filtret och vi får pengarna tillbaka. 
Gränsvärdet för nickel är 10, vi hade 36 och killen trodde att dom kunde få ner det till 2-3 med hjälp av filtret. 
Så jag beställde det i fredags så får vi se  när de kan komma och installera det! 
Snart hoppas jag! 
Men än så länge så funkar det med dricksvatten från Långhed!
Niklas sa även de att nickel inte är luftburet så man kan duscha och så vidare i det! Men man ska inte dricka vattnet. Nickel blir som ett gift och lagras i kroppen för den kan inte bryta ner det! 

Ja förhoppningsvis så hjälper detta filter och vi slipper bli ruinerade!