Renovering

 Ja sen vi renoverade klart vårt nuvarande sovrum förra våren så har vi inte haft så många stora projekt, Micke har nåtat golvet i stora hallen, alltså täppt igen springorna mellan de stora plankorna med nåtmassa. 
Blev hur bra som helst och hindrar vatten från att tränga ner, väldigt bra nu framöver när detta ska bli vår riktiga hall. Micke började även att renovera fönstrena i sensommras/höstas, men har många kvar! 
 
Det stora projektet nu framöver blir att måla om hela huset! 
 
Jag hämtade broschyrer häromveckan 

Jag älskar den ljusgråa färgen på detta hus, så jag använder det som inspiration inför målningen av Lill-Jonases 
 
Ja vi har väl hela tiden tänkt att vi inte vill ha kvar färgen som är, och tänkte från början ha det vit, men så såg jag det här huset och blev kär, det är ju samma färg på taket som vårt och samma stuk på fönster och formen på huset, så det känns som det kommer passa bra! 
 
Vi får ju båda tillbaka ganska mycket på skatten så det ska gå till målarfärg osv. 
Om vi köper färgen på Colorama i Bollnäs så kommer det bli ca. 20 000:- till hela huset, cykelboden och material (penslar, skrapor osv.)
Micke hörde med sin kompis Robban och det blev inte så mycket billigare att köpa genom hans jobb så då känns det lämpligare att köpa färgen på orten! 
 
Ska ialf bli så kul men väldigt jobbigt att måla om huset, då vi tänker skrapa och måla det själva.
Får hjälp av Mickes kompisar med ställning, så där tjänar vi in en slant! Micke ska prata med honom och höra när vi skulle kunna få hem ställningen så vi vet när vi kan börja på. Jag vill ju göra en planering för att se när vi ska börja och när de olika delmomenten ska vara klara. Och höra med vänner och familj om dom kan hjälpa till dom dagarna. Projektledaren i mig kommer fram när vi ska hålla på med sånt här! 
 
 
Kommer bli så grymt bra med ett nymålat hus!