Renovering badrum

Om två veckor är vårt badrum klart! 
I slutet av nästa vecka kommer mattläggarna de brukade behöva tre dagar på sig och veckan efter kommer allt vara klart :) Om det stämmer med rörmokare och elektriker då, men fatta vad kul. 
 
Så du känns det lite panik med allt, så jag var iväg till Bollnäs i tisdags och kikade på bänksskiva till tvättstugedelen, tänkte egentligen köra på vitt, men allt annat kommer bli så vitt, så då hittade jag en ljusgrå aktig, ser ut som en perstorpskiva eller virrvarr, men mer fyrkantiga rutor. Är lite rädd att det ska skära sig med golvet och tapeten, men nej jag chansar och det blir nog skitbra! 
 
Här kommer lite bilder på badrumsinredningen! 
 

Prov från bänkskivan
 
Bilder på andra bänkskivor som jag kikade på, funderade på den mörkgråa i mitten till höger som ser ut som sten, men det såg så fejk ut, som ett fotografi, så nej det kändes inte bra


Vårt badkar

Blandaren i badkaret

Duschmunstycket


Handfaten, Törnviken från IKEA

Torktumlare Cylinda tvp 5071 (tvättmaskinen använder den vi har en Cylinda Sverigetvätten) 

Bredvid tvättmaskin och torktumlare och under handfat och bänkskivan så kommer vi ha en vanlig malmbyrå från IKEA, den är stor och rymmer mycket. Kanske inte så vanligt att ha en byrå i badrummet, men jag tyckte att de badrumsmöbler som finns är så små och dyra. Nu kom vi undan med strax över en tusenlapp. Den kommer att stå upphöjd på ben, såna som är under köksinredningen och tål 125 kg (per ben) så det ska gå bra! 
 
Lägger i bilderna på vägg och golvmattan också
 
 
 

Renovering övervåningen

Nu har även elektrikern varit här i två dagar och fixat el-dragningar. Jag gjorde en jättefin ritning till honom så han var imponerad :) Haha, jag gjorde några svarta pluppar för hand på planritningen som jag gjort på Roomsketcher, den som jag lagt upp här tidigare, har nog gjort om den så jag ska lägga upp den senaste versionen i nästa inlägg!
Jocke har börjat att sätta upp OSB-skivor och så gipsskivor ovanpå dem.  
Nästa vecka kommer rörmockaren och om två veckor så kommer mattläggaren och börjar på med badrummet. Jag och Micke var in till Leanders Golv idag och valde vilket golv och väggmattor vi vill ha.
Det blir ett grått golv som ser ut som träplankor och så en vit matta på väggen, men med lite ljusaljusa streck/mönster. Se bilderna längst ner. 
 
Dessa bilder är från Della och Willes rum!
 

Hålet är till för stegen till vinden 

Jocke in action
 
Och dessa bilder är från badrummet!
 
Uttag till tvättmaskin och torktumlare

Här har det kommit upp en vägg, så delar av rummet i två och bakom denna kommer min och
Mickes walk-in-closet vara. 
Micke jobbade hemifrån idag så han följde också nyfiket med upp och kikade medans hantverkarna, eller "snickorna" som Della kallar dem, åt lunch. 
 
Här är bilder på våtrumsmattorna som vi valde! 
 
Väggen i badrummet
 
Golvet i badrummet

Renovering övervåningen

Nu är snickaren tillbaka från julledigheten och jag vet inte om ni ser någon skillnad sen förra inlägget, men för att ha jobbat bara 1,5 dag så har det hänt massor! Liknar mer och mer ett rum 😄 
 

Här är delen längst bort som ska bli Willes rum

 
Här som ni ser på bilden nedanför så kommer det att bli en perfekt skrubb för allt rammel, taket blir lite lägre där inne än i sjävla rummet, men takhöjden i rummen blir 2,60-2,70 så det bra bra högt i skrubben ändå!
Kommer bli breda fönsterbrädor
 
Har tre lager isolering så väggarna uppe blir tjockare än nere så jag kommer få plats med blomkrukor ialf! 
Och en fin lampa, skulle vilja köpa kaninlampan till Della, men den är så dyr, hittade dock på en sida där den var billigare, så vi får se om hon får den i 3-års present!  
 
Della ville upp och kolla till sitt rum efter snickarn åkt, så vi passade på att gå upp medans Wille sov en vända, kikade in i badrummet och vips där hade den kommit upp en vägg, eller ja nästan en vägg! 
 
 
Åh vad jag längtar tills det är klart! Om ni bara visste. Vet att det är lång tid kvar, för när väl snickarn, rörmockarn och elektrikern är färdig med sitt så har vi (läs:jag) massa massa att göra!