Målning av Lill-Jonases dag 15 och 16

Vi körde ju ett ryck med 4 dagar jobb, lördag och sen måndag till torsdag som jag skrev om i ett tidigare inlägg.
Fredagen så var det för varmt för att jobba så jag och Wille följde med Emma till Stockholm över dagen och hämtade en BMW som hon köpt. Stannade även till i Kilafors och hämtade upp en tvättmaskin som jag levererade till Ida. Åkte kl 12 och kom hem 22.30 då var Elias (Mickes systerson) och skulle sova hos oss. 
Lördagen så åkte jag med barnen och Elias till Bollnäs och kikade lite på stan och handlade på Willys och Micke var hemma och klippte gräset. Sen åkte vi hem till Astor och Helen och blev bjuden på grillat. 
När vi sen kom hem på kvällen och båda barnen somnat så satt vi på bron och kika ut över gården och bestämde oss för att kika över vädret till veckan för att se när det skulle passa att måla... söndag - fint, måndag - regn, tisdag - regn, onsdag - regn, torsdag - regn och fredag - regn!!! Så vi insåg att skulle vi få något gjort så lära vi köra på söndagen, så då på lördagakvällen kl 21.45 så ringer vi Helen och hör om hon och Astor kan komma med kort varsel redan dagen efter, och de går bra. Hör även av mig till systrarna och pappa och de lovar också att komma. Mamma hade jag redan pratat med innan så hon skulle också komma, men jag meddelade henne att vi skulle jobba men att hon var välkommen ändå och passa barnen. 
 
Helen och Astor var här redan innan kl 8, så vi drog igång direkt på morgonen, runt lunch så kommer förstärkningen från min sida av familjen, först mamma och sen de andra tre, bakfulla. Haha.
Men shiit en sån produktiv dag. Äntligen får vi på färgen och det är klart att det känns som vi gjort mer än annars bara för att det syns så väl nu vad vi gjort. 
 
 
Hela framsidan och utbyggnaden med hall och toalett blev nästan klara. Allt blev målat en gång och sen målade vi även andra varvet nästan upp till toppen på fönstren. 
 
Sen så fortsatte Micke på tisdagen med att måla andra varvet från fönstrena och upp till taket. 
 
Så nu är hela framsidan nästan klar!!! Förutom offerstocken längst ner, glasverandadörren som ska målas en gång till, men vittfärgen tog slut samt ett varv på balkongdörren, den ska bara målas en gång då den ändå ska bytas ut snart! 
 
Så nu ser vi äntligen ljuset i tunneln och har bara 3-4 dagar kvar att jobba med skylift, och då är även baksidan inräknad. Den ska grundas första dagen, sen blir det att måla kortsidorna dag två och sen måla ett första varv på baksidan dag tre och om vi hinner ett andra varv annars så blir det dag fyra. Kan ju hända att vår tidsplanering inte håller, men detta är ialf ett bra mål att jobba efter! 
Och då ska Micke förbereda lite på kvällarna med att måla/grunda så långt upp han når med stege. 
Och som det ser ut nu så blir det bra väder nästa helg 17-19 juli så då kör vi nog ett till ryck. 

Kommentera här: